Greta

Ma jak niebo niebieskie oczki
z tylu zwisajo dwa loczki
usteczki malinowe
policzki truskawkowe
chytry nosek wysoko zadziera
przeskoczy gdy lezy bariera
slyszonc muzyke porywa sie w taniec
gdy sie bajka skonczy mowi:"koniec"
zmenczona do mamy sie przytula
lubi laski i lalki swe lula
jak co nabroji
to oczki stroji
szczerze mowi "kocham tate i mame"
oto taka mamy dame
piescimy i kochamy Gretke swojo
jest perelka taty i mojo.


Рецензии