***

Залишаєш на шибках вікон
Відбитки рук.
Крижинами змальовуєш життя
Зими.

І долею своєю граєш із заметами;
Курявою підносиш ввись думок
Безкрайність…
Скроні оголюєш морозу!

Пильно слідкуєш життя міста.
Шукаєш шалене щось в спокої…
А в блакитному засніженому небі
Не вистачає тобі простору власного…

Канеш під лід – до холоднокровних риб;
Шукаєш там тепла думкам замерзлим
Своїм…
Знайти хочеш літо?

Даремно все це!!
Ромашки на льодяному підвіконні
Вже звикли до іржі на зап’ясті…
Звикнеш і ти!!

Прочинені навстіж зблідлі долоні
Мовчки обіймуть цей вечір –
Такий же блідий і холодний…
Зимовий!!

А в блакитних очах… чужих
Заховані далеко від усіх
Чорні, чорні оксамити.
Зеніти??

Без протиріч, вагань і недомовок
Слідуєш лелечому шляху!
Небосхилом мрій живеш в імлі;
Серед пустелі айсбергів й крижинок!


Рецензии