Моя земля

Де поле купається в росах,
Де зорі яскраві й близькі,
Де чути дзвінкий відголосок,
Пташиного співу й весни.
Снігами, де ліс обгортає
Весела, морозна зима,
Де серце від щастя стискає,
Природи гармонія ця.
Де дихаєш легко та вільно,
Від щастя співає душа
Усе це моя Україна,
Ця рідна й могутня земля.
Топтали тебе бусурмани,
Скорити хотіли тебе.
Ти мужньо знесла всі страждання,
Пробачила їм ти все зле.
Твоїми полями й садами
Європа милується вся,
А землі твої плодовиті,
Це річка твоя золота.
Розлився Дніпро твій широкий
І сонце над ним знов сія,
Це ти моя матінка рідна,
Моя Українська земля...


Рецензии