Легенда о поющей в терновнике. укр

16.07.09
13:58
«А»:
Є легенда, що живе десь птаха,
Та, яка лиш раз в житті співає,
Так, що рівної  немає їй у співі,
Про це соловейко навіть знає.

Ця пташина покида гніздечко,
І летить в тернові злії хащі,
Не питайте й не кажіть їй за що,
Бо найкращу пісню там співає.

Щоб співалось їй і сильно й вільно,
Вибира вона найбільшу голку,
І з розгону серце своє коле,
І над мукою злітає чистий голос.

Умираючи співає незрівнянно,
Пісня ця звучить життям-ціною,
І весь світ в пошані замовкає,
І боги знімають німби з похвалою.

Бо найкраще все дається за страждання,
Не платить таку ціну вона не може,
Тому чується і з вечора, і з рання,
Те, що пташечку в житті цьому тривожить.


Рецензии