Фетдан

СЕРЕНАДА

Тихо вечер догорает,                Qoraymoqda jim oqshom,
    Горы золотя;                Tog'lar misli tillarang;
Знойный воздух холодает,-                Havo sovigan bu dam,               
    Спи, мое дитя!                Uxlang, bolalar uxlang!

Соловьи давно запели,                Bulbullar kuylab bolgan,               
    Сумрак возвестя;                Torlar taratmas jarang;
Струны робко зазвенели,-                Atrofda oqshom qo'ngan,
    Спи, мое дитя!                Uxlang, bolalar uxlang!

Смотрят ангельские очи,                Farishtalar boqmoqda,
    Трепетно светя;                Bor oydinlik qotar dong;
Так легко дыханье ночи,-                Sokin oqshom oqmoqda,
    Спи, мое дитя!                Uxlang, bolalar uxlang!
1850                1850/2009


Рецензии