***

Goho men shoirlar ichiga borsam,
Meni faylasuf deb qarshilar ular;
Oqartirgan kuyi tonglarni giryon,
Men ham she'r yozaman holbuki tunlar.

Goho shoirlikdan qolganda ko'ngil,
Faylasuflar aro axtarsam hamdam;
Ular-da ko'nglimni injitib yohu,
Meni atasharlar shoiri olam.

Bu holdan hayronu lolman ey, Tangrim,
Bilmam qay ko'ngillar doiriman men;
Balkim, shoirlarning faylasufiman,
Balkim, faylasuflar shoiriman men.
2010


Рецензии