СУМ

Даўненька ў вёсцы я была...
Не смакавала сырадою,
Забыла спевы жаўрука,
Як ён вітаецца з расою.

Не бегаю ўжо басанож,
Сляды дзяцінства - не шукаю...
Калі ж напомніць нешта дождж,
Слязінкай вершы высякаю...

 * * *
Кожны -памяццю багаты,
А што будзе - непазбежна!
Азірніся: чмель бухматы
Ўецца над чаромхай снежнай.

Каля грэбелькі, на улоннях,
Зачаруе спеў птушыны...
Мне так добра тут сягоння,
Я прылягу ў канюшыну.

І пад небам бірузовым
Я забуду слёзы, стому...
Свет здаецца мне тут  новым,
Бо прыехала дадому.

А на поплаве пузатым
Уздыхну на поўны грудзі,
Непаўторны водар мяты
Мяне жывіць сёння, людзі!


Рецензии
Сповнений суму,та любові до рідного краю,чудовий у Вас вірш.Щиро дякую.

Мабате   20.06.2017 21:01     Заявить о нарушении
І вам шчыры дзякуй!Добрага настрою, натхнення!

Анна Атрощенко   21.06.2017 01:29   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.