Вона кохала, та даремно

Вона кохала, та даремно,
А він не бачив перспектив.
І світ неначе став вже темним,
Бо він її вже відпустив.
Хоча б здавалося, свобода,
Таке жадане відчуття,
А серце твердне як колода -
Для неї то кінець життя.
Ще мить і ось він зник
Лиш тихо двері причинивши.
І холод в душу ніби ніж проник,
Щоб назавжди там залишитись.
Майнула думка - більш не треба жити.
Навіщо день у день страждать?
І їй нема кого любити,
Він був для неї благодать.
Не пам'ятає як пішла до ванни,
Як тихо ніж взяла до рук.
Лиш рух, і тут її не стане,
Та де взять сили на той рух?
Вже північ, а вона у ванній,
Не вистача сміливості на крок
В руці лиш фото, це останнє,
Щоб полетіти до зірок.
Та раптом чує якісь звуки,
Він тихо двері відчинив.
Все ближче й ближче його кроки
І біль від серця відступив.
Він підійшов, ножа забрав,
Цілунком сьози осушив,
І ніжно-ніжно обійняв,
І смутку зовсім не лишив.
Його обійми - ось, що їй потрібно,
І більше радості не знає
Та ніби рай життя подібне,
Коли сказав, що він кохає.


Рецензии