След 30 години

Влизам на пръсти.
Не дишам дори -
но тебе те няма!
Както преди…

Събуждам се сякаш
от сън оцепенял.
Живота без тебе
как съм живял?!

И празник, и делник
И в мир, и в тъга.
Живота преминах
без твойта ръка.

Без твойта усмивка.
Без твойте очи,
пълни с обич… 
Обич? – де виждаш я ти!            

Кораб без мачта.
Икар без криле.
Сън ли бе всичко?
Или наяве?


Рецензии