Байка про мудрiсть

Зібрались гуси і одна гусиня
Все щебетала: - Ой, я господиня!
У мене все в порядку, гарні діти,
Умію чоловіка так зігріти…
Ось тому і літаю, крила маю,
Достатньо і тружуся, і гуляю!
А гуси лиш голівками кивали,
Про себе міркували, та мовчали,
Всі розуміли - в сім’ях всяк буває,
Та хто мовчить, а  хто ось так співає.

Час пролетів і знову наші гуси
Зібралися улітку всі на лузі.
Була тут з ними і ота гусиня,
Що всім їм сповіщала: –… господиня!..
Та що це з нею? Слів її не чути
І погляд до землі все більш прикутий,
І крила, мов підрізані, повисли,
За серце все хватається, так тисне.
Без слів все наші гуси зрозуміли,
Та підбадьорити таки зуміли.

Що ж, висновок ? – Хай буде для всіх гаслом,
Що не завжди буває життя маслом.
Все суєта суєт, роки минають,
Хай мудрістю вони нас наповняють!
                13.11.2010

Басня на украинском языке.


Рецензии
Ну, зовсім як у Глібова!

Олег Киселев   17.11.2010 03:51     Заявить о нарушении
Дякую!
З повагою!

Людмила Дзвонок   17.11.2010 11:41   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.