Чысьцiня

Мне цяжка бяз тваіх вачэй...
Я зноў і зноў сабе адзначу,
што мне ня зробіцца лягчэй,
калі аднойчы іх убачу.
          Ў адчаі не заплачу ледзь,
          суцешнага ня чуўшы слова:
          у вочы гэтыя глядзець
          мне можна толькі выпадкова.
Дарэмна патаптаў лугі --
ня мой букет табе патрэбны!
У сэрцы у цябе другі...
Такі зямны і незаменны.
           А казка мільганула чуць...
           Ў чароўныя я верыў росы.
           І так хацелася адчуць
           той прывідны сусьвет адносін.
А сэрца стукае хутчэй --
жыве яшчэ надзеяй марнай.
Мне цяжка без тваіх вачэй
у сьвеце, вось такім, рэальным.

          1977г.          


Рецензии