Вищий аргумент

«Не заздрю Вашій долі ні на мить -
Святий Отець звертається до Ребе.-
Повір, ніяк не можу зрозуміть,
Чим так вона приваблива для тебе?
І справа не у вірі у Христа,
Хто зветься Богом й зветься Божим Сином -
Яким би ти у святості не став –
Рабин завжди лишається рабином.
Я – інша річ. Мені відкрита путь
До вищих рівнів святості, загалом.
І як Господня воля, можу буть
Єпископом, чи навіть Кардиналом!
А якщо оті сходинки здолав,
То і наділять найсвятішим саном –
З умови, якщо вирішить конклав,
Наступним  Папой стану, Іоанном!»
І раптом чує відповідь до нього
(Із посмішкою, чи то так здалось) –
«Ну а, скажімо, міг би стати Богом?...
Отож бо, ні… А нашому вдалось…»


Рецензии