Олешшя

П‘янким цвітуть смородина й калина,
Розквітли вишні й  яблуні в саду.
Все це – моя маленька Батьківщина,
Де б не була – до неї знову йду.

Гілки до сонця простягла черешня,
А дощ весняний –  кришталевий дзвін,
У бризках сонячних  цвіте  Олешшя.
Земля князів – тепер мій рідний дім.               

Тут очерет, схиляючись у воду,
Шепоче річці  про її красу.
А  лілії в лататтях свою вроду
Вплітають вербам ніжно у косу.

Тут легко дихати, і легко працювати,
Зірок ясних вночі  – не полічить.
Мене колись тут народила мати.
Так як же край  цей можна не любить?


Рецензии