Тиша

Десь  там,
на  роздоріжжях  вечорових,
за  теплу  руку
держить  ніч  вона.
Усмішка  загадкова.
Грають  брови.
Це  –  Тиша-дівчина.
Весела?  Чи  сумна?

А  як  же  без  віночка,
що  з  барвінку?
Вона  в  прикрасах  -
звуках  цвіркунів,
у  солов'їних
нотах-намистинках,
в  цілунках  двох,
котрим  не  треба  слів...

Як  ночі  повноправна
господиня
(а  може,  як  подруга,
чи  сестра),
для  нас,  людей,
відкриє  повну  скриню
снів  і  чудес  –
казкового  добра,

і  до  зорі
погратися  охоче
дозволить  нам,
наївним  і  смішним!
Та  ранок
цілуватиме  їй  очі  -
і  Тиша-дівчина
втече  надовго  з  ним...


Рецензии