***

Хоч пів століття вже прожила
Та Богові не послужила
Усе не було часу
Наповнити цю чашу

Господь у нас терплячий
Ми ж думаєм незрячий
Життям мирським живемо
Гуляємо і п'ємо

Будуємо хороми не ходимо у храми
Та у земному світі усьому є кінець
Хоч як Господь нас любить
Урветься цей терпець

Тож він мене натрутив
На благії діла
У хресному поході
Я участь прийняла

Не можу люди добрі
Про це вам розказать
Душа моя ридала
Це ж божа благодать

Це найцінніші ліки
Для хворих і калік
І з Богом в серці жити
Спокутувати гріх

Не вірила боялася
Охопив грішну ляк
За воленькою Божою
Здолала таки шлях

Не можу відшукати
Для розповіді слів
Утримати не можу
Цих благодатних сліз

Порубане і спалене розтоптане й розвалене
Піднялося з руїн
Для нас грішних негідників
Це місце є святим

Хай Бог мій труд приймає
І грішницю прощає
Хай крига в душах скресне
А віра в нас воскресне

Скрізь чудеса творяться
Хай грішні схаменяться
Ісуса прославляють
Святині зберігають

Ще жевріє іскринка
І не пустує скринька
З духовними перлинами
І з Ангельськими крилами

Хоч справ земних в нас стосами
Згадаймо про Христоса ми
Марією рожденного
За нас усіх стражденного

Життя його згорьоване
Та тіло пошматоване
З справи наші грішнії
Згадаймо про Всевишнього


Рецензии