В йна

Ми діти миру й тишини
І у житті своїм не знаємо війни
Багато нам про цю війну розповідали
Та й у книжках самі все прочитали

Й хоч важко перемогу цю здобуто
Ніхто й ніщо в нас досі не забуто
Страшна була то операція
Під назвою "німецька окупація"

Земля гула війна була
Стогнала Україна
І мати плакала в ночі
За батька і за сина

Багато літ святкуєм перемогу
Та не забуть ніколи нам велику ту тривогу
Давно не рвуться на землі снаряди
І в кожен травень ми виходим на паради

В однім строю із нами ветерани
Хоч до цих пір болять і кровоточать у них рани
Батьки й сини пліч о пліч воювали
І ворога проклятого з землі святої гнали

Хоч мирний час - вони спокійно не ночують
Бо бачать ворога в вісні і з ним іще воюють
Цвіте садок в нім копанка криниця
Із ветеранами в строю вже посивіла від жури вдовиця

Й її війна торкнулася крильми
Бо залишилась жити з сирітками дітьми
Іде вона а по щоці сльоза збігає
Неначе в книзі сторінки з життя перегортає

Ми маєм це святе запам'ятати
І рідну Україну любити й захищати
Великою ціною дісталась перемога
Ми ворога не пустимо і до порога


Рецензии