Я пристань побудую для вiршiв...

Твоїм  струнким, 
замріяним  віршам
я  пристань  побудую. 
Щоб  ці  води
несли  їх  спокоєм 
одвічним  тільки  нам, 
як  вісників  добра, 
кохання,    згоди…

Вірші-човни  –   
увагою  вітрів
замучені 
в  далеких  межигір’ях…
Чому  ж  я  їх 
ще  досі  не  зустрів,
так  довго  десь  блукаючи 
в  зневір’ї?

А  може…  ні? 
Вони  десь  у  порту,
під  маяком,  де  затишок  і… 
доля.
Бо  зрозумівши 
істину  просту,
можливо, 
вже  не  захотіли  волі,

щоб  падати 
з  розхристаних  небес
краплинами 
чи  радості,  чи  горя,
в  долоні  двох, 
що  під  дощами  десь
так  мріяли 
про  свій  причал  у  морі!..

Я  пристань  побудую 
для  віршів.
Вони  пливуть.
Бо,  мабуть,  це  далеко.
Маяк  закінчу  – 
адже  до  снігів
щоб  міг  гніздо 
побудувать  лелека…


Рецензии