Данте - домашнее задание на зарубежную литературу

Данте був парубок моторний
І хлопець хоч куди козак.
Він жив собі в середньовіччі
В сім"ї вельможних флорентійців,
Він написав "Нове життя".
Багато віршів посвятив він
Своїй коханій Беатріче -
Не вимислу, справжня вона!
Також комедії писав -
Божественна! Ось велич вся!
Терциною писав рядочки:
Об"єднаний ланцюгом рим
Кінець на аба, бвб, вгв,
Любив також новий солодкий стиль.
Учився він у Гвідо Гвінніцеллі
Він метр!В світі він такий один!


Рецензии