Мика Хасенова

Кiм бар бул дуниеде,шын бакытты таткан?
Танiрiм бiздi бул дуниеде не ушiн жараткан?
Журек согады узилмей,мунга толы
Узак па сол журектiн омiр жолы?
неге журсе бiреуi рахаттанып?
Журедi екiншiсi аштан катып
бiреуi досы ушiн жанын берсе
журедi екiншiсi досын сатып
не омiр бул?адамдар каскырлардай
бауырын сатад акша ушiн еш аямай
Адiлiк,шындыкпенен тазалыктын
Кушi оштi надандыкка шыдай алмай
Казактын рухы тустi,кушi оштi
Елiмiз бостандыкка ендi жеттi
Аттен - ай бул омiрде саткындардын
тiлiнбейдi уят дегеннен майлы бетi
не заман,не омiр бул,кунiмiз не?
карамас ешбiр саткын уяттан жерге
Танiрiм,бул дуниенi жаратканда
осылай болатынын бiлмедiнбе?
жараттын адамзаттын журегiнде
жаксылык пен жамандыкка бiр жол салып
Шiркiн ай бiр ретiн келтiргенде
журмес едi бiрiн бiрi адам сатып
каламадым отiрiк пен кулшылыкты
жанымнын тазалыгы сырттан шыкты
ерте болсын жас журек осы жастан
ашысын да,тушысын да талай татты
калай сенем ендi мен адамдарга?
жалгыздыктан баска ендi амал бар ма?
Отiрiк кулшп,мыскылдап жургенiнен
бул дуниеде О Танiрiм жаман бар ма?
достык пен махаббаттын куны арзан
адамдардын кобi казыр откен надан
бугiн кулiп журсе де жакын досын
ертен ак бола калар ол да душпан
алдаганнан жалыкты жас журегiм
омiр оте катал екен,мен бiлемiн
осы куннен бастап мен бул омiрде
сенемiн Танipiммен бiр озiме!!!!!!!!!!!!


Рецензии