Знову осiнь...

          *  *  *

Знову осінь
заблукала у Карпатах.
З кожним днем все довші тіні
                від смереки.
Мабуть, час мені додому повертатись –
До гнізда завжди вертається
                лелека.

Невимовна красота оцього краю –
Тут і жив би під зірками,
                просто неба.
Тільки я завжди додому повертаюсь,
Бо додому
        повертається лелека.

Хоч нічого ми
             про це життя не знаєм,
Намагаємося жити
              так, як треба.
Тож і я
       завжди додому повертаюсь,
Як з-за моря повертається лелека.

Біса в ребра не пускати намагаюсь,
Хоч буває,
        він нагадує про себе.
Але знову я додому повертаюсь
Інстинктивно, як вертається лелека.

Мудреці колись казали –
                все минає.
Сновідінням промайнули дні без тебе.
Та нарешті я додому повертаюсь,
І курличу,
         мов отой лелека.



Санаторій „Карпати”, 2006 р.


Рецензии