Дикунка

Я зрозуміла – вибору нема:
Живе в мені приборкана дикунка,
Немов лиха наврочниця-чаклунка,
Їй все одно: чи літо, чи зима.

Стихає тихо на краю душі,
Допоки я не кидаю роботи,
Допоки маю ці земні турботи –
Ходить на пари і варить борщі.

А лиш на мить,
Обтерши фартухом вологі руки,
Спочивати сяду,
Вона, як воїн,
Що прийняв присягу,
Бере мене врочисто на поруки:

-Пиши! Ти чуєш? Сироти слова,
Коли ніхто їх серцем не зігріє.
Річки і ті глибинами міліють,
Коли джерелам виходу нема. –

І я, забувши прикрутити газ,
Спішу до столу,
Наче до престолу.
І, давши серцю вимріяну волю,

Стаю рядками тихими на звіт,
Свічусь думками чисто і прозоро.
І білий аркуш,  наче білий світ,
Мене виводить на свої простори.


Рецензии
Таке бува зі мною,
все відкладаю йду в покої.
лягає рима на папір,
так народжується твір.
Вітаю землячко.

Орехова Галина   07.08.2010 18:41     Заявить о нарушении