По Захiднiй останнiй модi

Вже проміняли все
На модний західний манер.
І пенсію мерщій несе
У банк старий пенсіонер,

А не ховає під подушку
І не робить вже заначок.
Хоч їсть і досі він галушки,
Та вже не українець наче.

Та й жуки із Колорадо
Блукають по городам хитро,
А потім наминають радо
Картоплю, ввезену з Єгипту.

Снують ланами України
Зелені, наче оті Шреки,
Американські Джони Діри
Що вже не діє на них спека.

Сидять в них гордо комбайнери,
Тихенько лузають насіння.
В салонах – кондиціонери –
Від спеки імпортне спасіння!

Отак з усим хоч кричимо,
Що патріоти ми та й годі,
Та рвемо зад, щоб все було
По Західній останній моді


Рецензии