Целуната

Пак тихо
се приплъзна вечерта.
По котешки гальовно
и на пръсти
отърка се във птичите гнезда,
накара гълъбите да изпърхат,
на щурците
в струните се заигра,
вятъра прегърна,
а той сниши се
и в пазвите й
като сгушено дете помръдна
и притихна.
 
Луната,
самотно облаче зави,
незабелязано сълзи отрони,
търкулна ги в листата на бреза,
целуна я
и тя прошепна:
„Не питай чакам ли -
това умея.”


Рецензии
а что такое целуна? это от луна?

красивый язык :))

Аюна Аюна   31.01.2011 11:27     Заявить о нарушении
это поцелуй :)))
луна поцеловала березы

Благодаря за вниманието! :)

Ласка Александрова   31.01.2011 14:02   Заявить о нарушении