Григорий Чубай. Плач Иеремии

      


       Только что построили город
       И даже его заселить не успели
       А уже пророк ИерЕмия плакал
       Над ним, как над давно опустевшим

       И из каждой его слезы
       Вырастало солнце над каждым домом
       И всем говорило - не солнце я
       А одуванчик жёлтый.

       И только так солнце сказало как
       Седые птицы со всех сторон
       слетелись к нему, называя себя
       одуванчиковыми детьми
       Но стоило ветру
       тихонько повеять
       отлетали птицы седые прочь
       и не возвращались уже никогда

                Источник: веб-сайт Виталия Живого.
                *   *   *

Григорій ЧУБАЙ

ПЛАЧ ЄРЕМІЇ

Тільки-но збудували місто
І навіть ще не встигли його заселити
А вже пророк Єремія плакав над ним
Як над давно спорожнілим

І з кожної його сльози
Тоді виростало при всякім домі сонце
І всім казало що не сонце воно
А жовта кульбаба

І тільки-но сонце промовляло це як
Сиве птаство облітало його звідусіль
Називаючи його кульбабиними дітьми
Але варто було вітрові
Хоча б тихесенько повіяти
І сиве птаство відлітало геть
І вже не поверталося ніколи

***
Джерело: Веб-сайт Віталія Живого.


Рецензии