Як знайти Вкраiнський Рай...

Ненька рідна, наша мати,
Що ми маємо казати?..
Що ми маємо робити?..
Щоб тобі жилось у світі,
З нами  дітьми,  як в Раю…
В благоденстві до схочу.

Щоб любити, не дурити,
Працювати й багатіти.
Вороги, щоб наші сохли…
З заздрощів, - за нашу милу,
Благодатну Україну.
Щоб так різало їм очі,
Посмішки і сни дівочі,
Парубків кремезних руки.
Їх кохання йшло в поуки.
Діти бігали, раділи,
Що вони живуть в країні,
Де поважне слово Батька!
Діда прадіда й прадядька.
Усіх тих хто дбав за нею
Відстояв…Щоб ми зростились,
Та так само, щоб молились
Дбали, встояли, ростили
Ці безкрайні, щедрі ниви
І дітей, - наше майбутнє,
В цьому й - є Вкраїнська сутність…

Щоб не «дурнями» були,
Й  від молитв не відійшли.
Щоб не впали в пута рабства,
Безталанства і нахабства.
П’янства, розкоші й пихацтва
Хто ж за нашу рідну матір,
Буде в полі працювати?..
Дбати за її дітей?..
За батьків, братів, сестер?
Хто ж закине за них слово?
Всім кайдани вже готово…


Схаменись!.. Розплющуй очі!..   
Повір в ниви, в сни дівочі,
Повір в себе, в Батька силу,
Повір в свою Україну!..
Стверджуй віру в нас усіх,
Напувай і доглядай!..
Так знайдем - Вкраїнський Рай!..


Рецензии
Добридень!
Цей вiрш самому Кобзаревi прийшовся б до душi..
Саме головне, що Ви говорите про те, що треба ВЖЕ робити..
i самi почали вже "сiяти зерно"..
цей вiрш актуальний не тiльки в укра1нському масштабi,
але й для всього свiту..
рада зустрiчi.. Наталя

Венжега   03.07.2010 13:06     Заявить о нарушении
Пишу так, як дається, пишу про те що бачу, що болить. Дякую, не за те що оцінили, а за те, що вболіваєте за Україну та й взагалі за людську душу.Радий спілкуванню. Усіляких гараздів Вам та творчої наснаги на Ваші труди!.. С.Кріпак

Сергей Крепак   05.07.2010 08:37   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.