емiграцiя народноi душi

Вже й кращий друг емігрував учора
з собою кликав, як лелека в далі.
Як біле не хотіти, як все чорне?!
Як першість не бажати, коли крайній?!

Там парасолі від дощів укриють...
А нас від бід укрили бані храмів.
Я серце теж залишив на чужині,
а от душа вітчизною порхає.

Чому мене тримають ці простори?
Чому в безгрішші я такий багатий?
В криниці нам здаються ближчі зорі,
але від себе не емігрувати.

автор - Володимир Віхляєв


Рецензии