Знов пам ять вертаe, бабусю

Знов пам’ять вертає, бабусю,
До Вашого теплого дому.
На фото пожовкле дивлюся –
Тепер відчуваю у ньому
Листочка осіннього втому.

Ті квіти, які пригортали
Колись Ви своєю любов’ю –
Ромашки, півонії, кали
Чатують на цвинтарі з болем.

А хата, ураз потемніла,
Коли за Вас півчі співали.
Сутула, неначе могила,
Вона межи нами стояла,
Мов крапка, на аркуші сивім.

І ось, наче листя торішнє,
В шухляді Ваш спадок безцінний –
Поличчя. І роздум над віршем.
І спомин, що серце поцілив.

автор - Володимир Віхляєв


Рецензии