Лiхтар

Він у шерензі був ще той дивак:
шикуються вже браття голомозі –
чоло зведе граційно на дива,
неначе світу вирок оголосить.

Із пилу брови догори скидав
і світло (мов комету) в місяць правив,
що гордо коливався на вітрах,
неначе серце темряви криваве.

І правилам усім насупроти
підпалював він небо неозоре,
коли вночі вмикали ліхтарі,
а на дахах спалахували зорі.

Хоч був лише звичайним ліхтарем –
скрутив собі він в’язи металеві.
І, наче сонях, голову простер
до волі та до вічності у двері.

автор - Володимир Віхляєв


Рецензии