Весiлля

Я сьогодні до кохання доторкнулась,
Хай чужого, так і то звабливо
І своє колишнє промайнулось,
Знову пригадалось не журливо.

Навкруги були щасливі  люди,
Що й забулися печалі крики.
Танці, пісні линули усюди...
Всі хапали ті щасливі крихти.

Я ці крихти теж хапала з ними
І співала, і кружляла в танці...
Як то добре, що тікають зими
В душах, наче темна ніч уранці.

Мов ніколи не було страждання,
Ні печалі, клопоту, нестачі...
Наче молодята ці в коханні
Ми жили й не плакали уночі.

Яке щастя день отак прожити,
Щоб його згадати, усміхнутись.
Ще дитину обійняти і заснути
Так спокійно, й добре так проснутись.


                1992р.


Рецензии