Rigardu, laboristo!

Rigardu, laboristo!

Jen pri kio temas hodiaux:
La laboriloj devas esti domagxataj.
Kutime estas enuege sercxi
instrumenton bezonatan.
Oni prenas tiun,
Kiu estas plej proksima al la mano!
La sxrauxbturnilo malaperis!
Fekulo pensas:
“Kia bagatelo! Ne gravas!
Mi ja povas pere de cxizilo sxrauxbon sxrauxbi”.
La cxizilo malaperis!
Kion fari!
Estas ja eble pere de sxrauxbturnilo truon fari.
Tiamaniere kutime malbonigxas rabotiloj,
Cxiziloj kaj mansegiloj.
La neordemeco cion brecxetigis kaj malakrigis.
Mankas laborilo! – Ne disponeblas io,
Per kio oni povus labori.
Ne disponeblas tio – superfluo ne ekzistas.
Superfluo ne ekzistas – la laboristo kadavrigxas.
Jen kia rezulto:
Neordemeco elsxiras la panon el busxo!

Cxefpolitikoklarigkomitato № 167
La jaro 1921


Рецензии
Испанка пляшет от души.
Кричу ей девка не греши.
Она ж- в ответ.
Не слабо.
НЕ девка я.
А баба.

Развратный. Ветреный народ.
ОН разве русского поймёт????????

Игорь Степанов-Зорин 2   27.12.2011 17:57     Заявить о нарушении