Як пiшли Петро iз Гнатом бува на рибалку

Як пішли Петро із Гнатом бува на рибалку –
Узяли чотири вудки, корму цілу банку...
І котяра ув’язався (щоб він здох, бандюга!)
Самогоном запаслися... Раптом буде в’юга?

А зігрітись треба буде, щоб не околіти...
(Ну бува. Забули куми, що надворі липень...)
На ставку панує літо. Соловей співає...
А у кумів у розпалі самогонка грає...

Забурлились до нестями, аж про риб забули...
(Що до того – теж багато з ставка потягнули...)
Косим оком поглядають одне на одного,
Хитрувато очі грають – буде допомога!

Гнат із сумки витягає ще й барильце пива!
А Петро варених раків, що зварила мила –
І пішли ще доганятись – кухлі аж співають
(А котяра вже тим часом рибу доїдає)...

Вечоріє. По дорозі йдуть обидва дива.
Кренделя виписують, як той орач жнива.
А жінки вже на порозі – у руках качалки...
«Ах ви ж чорти, зараз буде вам обом рибалки»...

А що далі з ними було – годі і гадати!..
Посварились, помирились – і пішли до хати...
Ніч надворі, біля вишні цвіркуни співають.
З димаря під сяйвом зірок сни їх вилітають –

Знову як підуть обидва зранку на рибалку –
І додому повернуться з вловом до сніданку...

Мега-Довгобуд =) Початок – 30.07.2001, продовження – 13.04.2007, закінчення – 23.05.2010 )))))


Рецензии