Заколот

                Крізь прозору небесну блакить
                на червонім коні він летить.

                Ні пташини на небі нема,
                бо за вершником лине пітьма.

                Він летить, мов би звір від погоні,
                держить згорток в гарячий долоні.

                -Я приніс вам жахливий статут,-
                він кричить, крізь вогонь та громи,
                незабаром появиться тут
                цар Тьми!

                Учинилась на небі ганьба -
                бог - безвладний! Звитяга Врага!
 
                Навалилась на світ тишина,
                стала мертвою враз вишина...

                Тільки хтось унизу заволав:
                -Ах ти боже мій! Ти існува-а-в!


Рецензии