Дощ Верлiбр

 
Містом тільки-но пройшов дощ
У своїх важких, вологих сандаліях....
Іще чутно його кроки:

Крап-крап
Крап-крап
Крап-крап

Зачепивши рукавом вишиванки,
Розквітчані кучері дерев...
Він розгойдав їх, немов живі маятники,
Щедро скупавши у радісній прохолоді...

Крап-крап
Крап-крап
Крап-крап

Він створив на асфальті
Свій власний малюнок
Перехресть, провулків, вулиць, майданів –
Весняну мапу,
Розфарбовану у сірість туману та вечору...

Крап-крап
Крап-крап
Крап-крап

Пройшовши ще декілька кроків,
Він озирнувся, милуючись своєю ходою,
Та в останнє, посміхнувшись
блискавичною посмішкою,
Повернувся до своєї хмари.

Крап-крап
Крап-крап
Крап-крап

Повітря чисте, немов,  струмок 
Блакитне, пахуче, співоче,
Від пташиних веснянок,
Крізь які ледь чутно легкі кроки перехожих:

Хлюп-хлюп
Хлюп-хлюп
Хлюп-хлюп


Рецензии