Акторка

Па панядзелках ты чакаеш нядзель,
Чакаеш цемры раніцай.
Ты нянавідзіш працоўныя дні,
Што так павольна цягнуцца.

Акторка ў стужцы пра лёс -
Скончыцца кіно,
Як пачак папірос.

Любоўны ложак - кантора твая.
Маё каханне - праца зноў.
У ложку марыш пра час, калі
Табе ўжо міне сто гадоў.

Акторка ў стужцы пра лёс -
Дубляў больш няма...

Адпачываеш амаль трыццаць дзён,
А трыста трыццаць дзён чакаць.
У адпачынку ня трэба рабіць.
Пенсіянерам лягчэй кахаць.

Акторка ў стужцы пра лёс -
Дубляў больш няма -
Ты скончыш фільм сама.

1989, LP/CD 'Чужаніца', тэкст песні. Музыка - Слава Корань.


Рецензии