Перемога

                Прийшла весна, і травень землю уквітчав,
                Ручай проснувся, стрепенувся й задзюрчав,
                А хлібороб земельку теплу розпушив,
                Та раптом скрегіт під ногами забринів:
                Земля патрони та снаряди зберегла,
                Ті, що на схованку війна їй віддала.
                На цих полях багато крові пролилось,
                Та все ж здобути Перемогу довелось!

                ПРИСПІВ:
                А слово радісне яке -         Перемога,
                Таке хвилююче й палке  - Перемога,
                В диму родилося й вогні –Перемога,
                Неначе спалах у пітьмі  -    Перемога!

                В садках весняних знову бджілоньки гудуть,
                У переможців вже праправнуки ростуть.
                Їх, переможців, менше й менше на землі…
                А в час лихий якою силою були!
                Тепер їх просто ветеранами зовуть,
                А позаду – така яскрава й чесна путь…
                Той їхній травень наші долі осіяв,
                Він славним символом свободи й миру став!

                ПРИСПІВ.


Рецензии