На метър от маскарада

Мъничка, тъничка,
с аромат на жена,
шестващо броди Лъжата.
В шпалир я посрещат,
отрупват с цветя,
скриват й голотата.
С парадни фанфари
пригласят й с плам,
в очите я гледат
прехласнато.
Целувки изпраща
на всеки, допрял се
до нейната гола
и нагла безсрамност.
С такава тържественост
плячкосва навред,
разюздано граби душата,
че някъде там,
на метър от маскарада,
представа изгубила
всред общия срам,
и Истината
й изръкопляска.


Рецензии