Олександр Блок. У кутку дивану

А в каміні віддзвеніли
Жаринки

За віконцем догоріли
Вогники

У студенім морі тонуть
Кораблі

Над південним морем стогнуть
Журавлі.

Вір мені, у світі сонця
Більш нема.

Я – поет! Ти вір мені,
Навкруг пітьма!

Я яку бажаєш казку
Розповім.

Я яку бажаєш маску
Введу в дім.

Затанцюють вихрем тіні
При вогні.

Дивні привиди зміїні
На стіні.

І будь-хто коліна схилить
В шанобі…

Встелять шлях твій квіти – милі
Голубі…


Рецензии