Олександр Блок. За сон короткий, що сниться нинi,

За сон короткий, що сниться нині,
А завтра – ні,
Готові Смерті на коліні
Співать пісні.

Я не такий: нехай я снами
Зчарований, -
Б’ю бурі час крильми-зірками
І сон сумний.

І знов тривоги, душі пориви,
Готовий знов.
В життєвій битві я чути співи,
Що будять кров!


Рецензии