Пiсня

Сонце сiло за поля,
Нiчка раптом впала.
Дiвчинонька москаля
З вiйска виглядала.

"Де ж ти, орле мiй, пропав?
Чом мене покинув?
Чи вже голову поклав,
У бою загинув?

Чи до iншої пристав
Бiленої хати.
Вже й весiлля уладнав
Пишне та багате?"

Небо зоряне мовчить,
Лiс не озоветься.
Бiдна дiвчина стоїть,
Не поворухнеться.

Все чекає до зорi.
Не лягає спати.
Чи не вiють прапори,
Не iдуть солдати...


Рецензии