Kurejui

Zmogau, buk geras, atsibusk,
Suprask, taves mums reikia:
Tevyne verkia, jai sunku,
Pradek, gal, savo veikla?

Apgink Tevyne ir vaikus,
Kad sociai jie gyventu,
Abejingumui tark tu - NE!
Galu-gale buk tykru tevu.

Uzdirbta duona padalink,
Visiems, kas duonos vertas,
Tevynes savo neuzmirsk,
Ir augancios seklos.

Alfonsam pasakyk - gana!
Uztenka visiems verkti,
Ir serti gera uzkanda,
Ir bedarbyste selpti.

A tiems, kas valdo Lietuva,
Sumazink apetita,
Neleisk pagrobti uzkandos
Ir nustatyki dieta.

Tu vertas pagarbos, zmogau, -
Gyvenimo kurejau,
Ir tik istorijos lapai
Iamzins, ka paseta.


Рецензии