Iстота

            28 апреля 1943 года во Львове
            оккупационные власти объявили
            о создании дивизии СС "Галичина".

Мабуть, з захiдним iз вiтром,
Зна, чортiв робота,
З того боку цього свiту
Принесло iстоту.

Взуття в неї iз Салонiк,
Одяг вiд Версаче,
По майданах та салонах
Козенятком скаче.

По столицях все лiтає,
Їздить в "Мерседесi",
Та усiм розповiдає,
Як була в есесi.

Якi там давали грошi,
Як спiвали "Галю",
Та якi були хорошi
Хлопцi з "Нахтiгалю".

Скiльки в них було вiдваги,
До людини жалю,
Як саджали для розваги
Москалiв на палю.

Ранiш цього би плейбоя
Вiдразу за грати.
Зараз кажуть: "Йой, героя
Народила мати".

Та своєї точки зору
Я не звик мiняти.
Як казав, так i говОрю,
I буду казати:

Поганющеє болото
Смердить, хоч i всохне.
Як вродилася сволота,
Сволотою й здохне.


Рецензии