Ходiмо папороть легендову шукати

        *   *   *

Ходімо папороть легендову шукати,
Вона цвіте лиш раз посеред ночі.
Пішли зі мною в ніч цю поблукати
Стежками, що будуть пророчі.

Ходім в цю ніч на пошуки цвітіння,
Яке кохання освятить у вічність.
Ми вдвох знайдемо мрійні ті видіння,
Пізнаємо вогню його магічність.

Давай-но кинемося в казку ту любовну,
Нас так буденна зв’ялює жостокість.
На мить забудемося в лісі тому сповну
І знайдем в папороті ніжності пророчість.

Павло Гай-Нижник
18 липня 1991 р.


Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.50.


Рецензии