Мене споруда твого тiла нiжна не вабить бiльш

     *   *   *

Мене споруда твого тіла ніжна
Не вабить більш у спокусів садок
Я не кохаю. Закінчилась пісня
І наш тваринний у ночі танок.

Я вивчив в нім, здавалось неозорім,
Усі стежки, і всі плоди зірвав.
В твоїм раю я переплутав зорі,
Вони не ті, що спершу я вбачав.

Я зрозумів, що надто вже солодді
У ягідках отих, що там шукав,
Що в цій красі, в твоїй рясній природі,
Я спершу зчарувавсь та заблукав.

П.Гай-Нижник
15 жовтня 1990 р.

Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.27.


Рецензии