А осiнь, як пiдступна дiва

*   *   *

А осінь, як підступна діва,
Заманює яскравою красою.
Як крaля пишна, повна чар і дива,
Мене спокушує сумирністю злотою.

Вона так вабить свіжою журбoю
І падолистом ніжним і ласкaвим.
У ній, здається, я нaйду спокoю,
Що вкрив її тумaном величавим.

Павло Гай-Нижник
8 лютого 1992 р.


Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.44.


Рецензии