Молитва

МОЛИТВА

Цaрю небесний! Цaрю мій лeсний!
Дай мені міці з смерті воскрести,
Сили дай високо хрест свій пронeсти.
Дай мені духу палко кохати,
Дай мені щастя вік не вмирати!

А як умру все ж я тілом, то, Боже,
Дай мені світла в останній дорозі!
Дай моїй дyшеньці змогу витати,
Милих і любих своїх цілувати!
Дай мені очі, щоб міг я з вишини
Бачити ніжну красу Батьківщини.

Павло Гай-Нижник
30 жовтня 1991 р.


Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.43.


Рецензии