Пам ятi борцiв за волю Украiни-Руси

ПАМ’ЯТІ БОРЦІВ ЗА ВОЛЮ
УКРАЇНИ-РУСИ ВІД МИНУЛИХ
ДО НИНІШНІХ РОКІВ

Поставте свічку там, де стоїтe.
І не турбуйтесь, що нема могили.
У нашім Краї кожне деревце
На сльoзах України ми зростили.

У нашім Краї кожне озерцe
Із сліз скопичилось. І вилилися ріки
Із ран сторізаних, не згoєних взірцем
Свободолюбства прадідів великих.

Кладіть же свічку там, де стоїтe.
Земля ж бо наша скроплена кровою,
Бо ті плоди раєві, що їстe,
Зросли на трупах скошених героїв.

Вклоніться їм за те, що живетe.
Усім – хто впав за Волю, за Ідею!
І свічку покладіть, де стоїте,
Щоб святість сяяла над нашою землею!

Павло Гай-Нижник
22 червня 1991 р

Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.35.


Рецензии