Пампушки з часником

...Візьму роботящих мікробчиків-дріжджів,
Водичку і борошна ціле кіло.
Гарненько усе це змішаю у діжці
І тісто поставлю в тепло, щоб зійшло.

Часник розімну із олією й сіллю,
Цю суміш купатися кину в окріп.
Листочок лавровий додам ще і зілля
Туди ж покришу – не жалкуючи! – сніп.

І виліплю з тіста пампушки кругленькі,
В солярій – у піч – всуну білі тіла!
А вже через кілька хвилин золотенькі
Ці кульки розсиплю на дошках стола.

Басейн підготую у мисці біленькій,
Божественний соус наллю – з часником!
Гарячі пампушки, мов діви руденькі,
У купіль возляжуть пухкеньким вінком.

І тут аромат попливе в піднебесся.
Такий, що і в Арктиці вчує пінгвін!
– То солодко пахнуть пампушки з Полісся, –
Моржеві пояснить, принюхавшись, він...

2010


Рецензии