Aramizda senin yerin bos qalib..

(bibim qizi Agabaninin xatiresine)

Saclarini naxis teki horerdim,
Seni daim sevinc icra gorerdim,
Senin yerine kas ki,ozum oleydim,
Keder senin ocaginda yurd salib,
Aramizda senin yerin bos qalib..

Sen sevgine seven urek istedin,
Sene  qelbi yansin gerek istedin,
Sen tanridan omre komek istedin,
Komek yerine senin omrunu alib,
Aramizda senin yerin bos qalib..

Sene care tapmadi hec bir hekim,
Seni qelben unutmaz deyim hec kim,
Ovladlarin indi qalibdir yrtim,
Ah-nalesi asimana ucalib,
Aramizda senin yerin bos qalib..

Bibi qizi,derdden aglayib getdin,
Iki ovlad yetim saxlayib getdin,
Qelbimizi sanki daglayib getdin,
Anan senin hesretinden qocalib,
Aramizda senin yerin bos qalib..

Ruqiyyeyle,Kubre nece de qalsin,
Kim onlara ana meylini salsin,
Kimden axi ana lezzeti alsin,
Indi onlar sekillerini quc alib,
Aramizda senin yerin bos qalib..

Niye bele mehebbetden tez doydun,
Mezarini goz yaslarinla oydun,
Sevgilini bu heyatda tek qoydun,
Oda senin xeyallarina dalib,
Aramizda senin yerin bos qalib..
------------
Mezarinin onunde gozlerim yasa dondu,
Bas-dasina baxanda ureyim dasa dondu,
Ele bildim ruhunda ozunle qosa dondu,
Derinden bir ah cekib hezin-hezin aglayib-
Gordum aramizda tek senin yerin bos qalib..

        29.04.2008


Рецензии