Украiнцям дiаспори

УКРАЇНЦЯМ ДІАСПОРИ

О Боже! Радник мій високий
Покинь мене в скрyтний цей день.
Нехай мій погляд кароокий
Вже не турбує більш Тебе.

З тобою житиму я далі,
Навчатимусь святих учінь,
А Ти, молю Господь, благаю,
Поглянь за тую далечінь…

Аж, бачиш, там, за океаном,
Мої терзаються брати,
Колись їх предків тут застала
Важка біда страшних років.

О Боже! Дай їм ради й віри!
Нащо мені… Подай же їм
Із нею вітер з України
(Я ж бо живу в своїй землі).

Хай ним потішаться в чужині,
Все ж стане серцю веселіш,
І стань порадником сумлінню
Їхніх дітей та матерів.

Хай Батьківщина в Твоїй церкві
Дасть їхнім душенькам теплiнь,
Бо їм недістає так Неньки
Та українських сновидінь.

Павло Гай-Нижник
8 вересня 1990 р.

Гай-Нижник П. Українцям діяспори // Батьківщина (Торонто, Канада). – 1992. – Vol. LIII. – №7–8. – липень–серпень. – С.5.

Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.22.


Рецензии