Загиблим в Афганiстанi

ЗАГИБЛИМ В АФГАНІСТАНІ

Вони – немовби тромби в жилах,
Неначе сіль на ранах кров’яних.
І жахається в снах Батьківщина
Дотепер від страждань матерів.

Бо пливуть у очах, оповиті
Рушником українським, човни.
І нема без віночка, без квітів,
І нема де б не було труни.

А між ними у чорній хустині,
По коліна у крові й воді,
Стоїть Мати – краса-Україна –
Зустрічає героїв своїх.

Повернулися врешті додому,
В лебедині гніздeчка свої.
Вони там так просили у долі
Швидше впасти в обійми батьків…

Павло Гай-Нижник
25 серпня 1990 р.

Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.21.


Рецензии